Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Marušić

 

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Marušić nastalo je 2005. godine sa idejom proširenja maslinika i ponude ekstra djevičanskih sorti maslinovog ulja. Od tada, pa sve do danas, naš maslinik raste i ponuda ulja je sve šira i šira. Na brdovitom terenu, u trokutu između Motovuna, Istarskih Toplica i akumulacionog jezera „Butoniga“, na nadmorskoj visini od 125 do 280 m, u okruženju i padinama sela Sv.Kirin, nalazi se posjed maslinika „OPG Marušić“.

maslinik

 
Put do maslinika vodi Vas državnom cestom Motovun-Buzet, te od raskrsnice državne ceste preko mosta na rijeci Mirni županijskom cestom u pravcu jezera „Butoniga“ tj. prometnim pravcem prema mjestu Vrh.


Uzdižete se brdskom lokalnom cestom kroz sela Krti, Dršćari i Klarići do sela Sv.Kirin na nadmorsku visinu od 300 m.


Stigli ste na lokalitet maslinika sa kojeg puca prekrasan panoramski pogled na dijelove sjeverne i centralne istre te jezero „Butoniga" i Motovun.


Lokalitet je cjelodnevno okupan suncem i blagim povjetarcem.

 

Maslinik se prostire na 9 Ha površine, odnosno 35 terasa na kojima je zasađeno 2.100 stabala novih maslina sorti: „Istarska bjelica“, "Coratina“, "Leccino“ i "Pendolino“. Na posjedu od davnina rastu sorte „Ist.črnica“ i „Buža“.